VoetreflexPlustherapie

VOETREFLEXPLUS

Voetreflexologie is een oude en effectieve natuurgeneeskundige massagetechniek die oorspronkelijk uit China komt. In de vorige eeuw is op basis van deze techniek de Westerse zonetherapie ontwikkeld, waarbij het lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Zo is de voetreflexologie ontstaan zoals we die tegenwoordig kennen.

BEHANDELING

VoetreflexPlus

VoetreflexPlus is een aangename therapie waarmee ik klachten als o.a. vermoeidheid, stress, hoofdpijn, migraine en klachten van gewrichten of wervelkolom kan behandelen. Deze therapie is zeker preventief te gebruiken om klachten te voorkomen. Het is een ontspannen manier van behandelen en daarom ook te zien als een heerlijk moment voor uzelf.

BEHANDELING

VoetreflexPlus

VoetreflexPlus is een aangename therapie waarmee ik klachten als o.a. vermoeidheid, stress, hoofdpijn, migraine en klachten van gewrichten of wervelkolom kan behandelen. Deze therapie is zeker preventief te gebruiken om klachten te voorkomen. Het is een ontspannen manier van behandelen en daarom ook te zien als een heerlijk moment voor uzelf.

De behandeling wordt uitgeoefend door met de handen en vingers druk uit te oefenen op de zones van de voet. Elke zone correspondeert met een orgaan of weefsel in het lichaam. Bij een Voetreflexbehandeling gaat de energie weer stromen, wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd en voedingstoffen beter opgenomen. Als organen en spieren beter doorbloed raken wordt hun functie ook beter, en klachten zullen verminderen of verdwijnen. Het lichaam zal door de massage het zelf genezend vermogen in werking zetten. U voelt zich fitter en vitaler en daardoor beter in balans. De bedoeling van een behandeling is het evenwicht zowel lichamelijk als geestelijk te herstellen en blokkades op te heffen.

De Plus betekent dat er naast de Westerse zonetherapie ook Chinese massage wordt toegepast. Hierbij worden glijdende technieken gebruikt en worden meridiaanbanen en acupunctuurpunten op zowel voeten, onderbenen, armen of handen gebruikt. Door het combineren van de Westerse en Chinese therapie worden de effecten van een behandeling versterkt.

Reacties tijdens een behandeling

De reacties tijdens een behandeling kunnen verschillend zijn. Elke reactie die voelbaar of merkbaar is geeft aan dat er iets gebeurt in het lichaam of de geest. Een begin om het lichaam aan het werk te zetten tot verbetering of genezing. De reacties die kunnen optreden zijn:

● Transpiratie van de handen en/of voeten
● Het krijgen van koude handen of voeten
● Prikkelingen of pijn gevoel op de plaats waar zich het probleem bevindt
● Emotioneel worden, zoals huilen of lachen
● Geeuwen, slaperig worden of in slaap vallen

Reacties na een behandeling

Ook na een behandeling kunnen verschillende reacties optreden. Deze kunnen gezien worden als herstelreacties op de behandeling. Mogelijke reacties zijn:

● Heel ontspannen en rustig voelen
● Direct naar het toilet moeten
● Erg moe of loom voelen
● Heel veel energie krijgen, het gevoel hebben dat u de wereld aan kan

BIJ WELKE KLACHTEN?

VoetreflexPlus therapie is een aangename therapie waarmee klachten worden behandeld, maar ook zeker preventief kunt gebruiken om klachten te voorkomen. Het is tevens een ontspannen manier van behandelen en daarom ook te zien als een heerlijk moment voor uzelf.

Adviezen rond een behandeling

  • Het is aan te raden om makkelijk zittende kleding te dragen omdat de knie en onderbeen ook worden meegenomen tijdens de massage.
  • Het is aan te raden om voor de behandeling gebruik te maken van het toilet omdat het niet comfortabel is om met een volle blaas behandeld te worden.
  • In de uren en dagen na de behandeling is het goed om extra water te drinken. Dit is belangrijk om de afvalstoffen die tijdens de massage vrij komen af te voeren.

VoetreflexPlus therapie is voor iedereen toegankelijk. Voor jong en oud, ziek of gezond. De klachten waarmee mensen komen zijn heel divers. Het kan gaan om vermoeidheid, stress, hoofdpijn, migraine, spijsveteringklachten, hormonale klachten, klachten van gewrichten of wervelkolom. Maar ook kan deze therapie gebruikt worden na een periode van ziek zijn of na narcose. Hierbij kunnen we zorgen dat door de massage het lichaam de afvalstoffen sneller en beter zal afvoeren.

Het spreekt voor zich dat naast de behandelingen een gezonde leefgewoonte , voeding en voldoende beweging en ontspanning ook heel belangrijk zijn.

Het is aan te raden om bij klachten minimaal 4 behandelingen te ontvangen. De behandelingen worden iedere week of om de week ingepland.  Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om aan de behandelingen te wennen en om het zelf genezend vermogen te activeren. Heeft u het gevoel dat u in balans bent dan kunt u ervoor kiezen om af en toe voor een behandeling langs te komen. Wilt u gewoon 1x een behandeling ervaren dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Zo’n eenmalige behandeling is zeker aan te raden om ziektes te voorkomen, in balans te blijven en lekker als momentje voor uzelf.

VoetreflexPlustherapie is een veilige manier van behandelen. Het is echter geen vervanging van medicatie of arts.