DORNMETHODE

MASSAGE EN OVERIGE BEHANDELINGEN

Naast een voetreflexPlus behandeling geeft ReflexVitaal ook massages. Zoals een ontspanningsmassage, Dornbehandeling of een Breussmassage. Informeer naar de mogelijkheden of maak een afspraak voor één van deze behandelingen.

BEHANDELING

DORNMETHODE

De Dornmethode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Deze methode is ontwikkeld door Dieter Dorn. Hij liet zich met spit door een oude man behandelen die met zijn duim tegen de wervels drukte en hem verloste van de pijn. Dorn heeft deze techniek daarna zelf opgepakt en al werkende kwam hij er achter dat het begin van rugklachten vaak zit in een ogenschijnlijk beenlengteverschil.

BEHANDELING

Dornmethode

De Dornmethode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Deze methode is ontwikkeld door Dieter Dorn. Hij liet zich met spit door een oude man behandelen die met zijn duim tegen de wervels drukte en hem verloste van de pijn. Dorn heeft deze techniek daarna zelf opgepakt en al werkende kwam hij er achter dat het begin van rugklachten vaak zit in een ogenschijnlijk beenlengteverschil.

Beenlengteverschil en bekkenscheefstand

Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Als de benen ongelijk lang zijn staat het bekken scheef. Daar waar het been langer lijkt zit er meer ruimte in het heupgewricht. Een beenlengteverschil kan zijn aangeboren of ontstaan na een heupoperatie. Door een beenlengteverschil (bekkenscheefstand) kunnen veel problemen ontstaan zoals: lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, nekproblemen en ook darm- en blaasproblemen.

Andere oorzaken van een beenlengteverschil kunnen zijn: een val, vertillen, misstap maar vooral het gewoon zitten. Als we het ene been over het andere heen slaan wordt de kop van het bovenbeen uit de kom getrokken en glijdt het gewricht bij het opstaan niet automatisch terug. We ontwikkelen dan een beenlengteverschil.

We starten de behandeling dan ook met het langere been op een natuurlijke manier korter te maken. Ook zal ik hiervoor een thuishulpoefening meegeven.

De wervels

Na het opheffen of verminderen van het beenlengteverschil zal ik verder gaan met de wervelkolom. Ik zal de wervels controleren en zo nodig met een voorzichtige beweging weer op zijn plek zetten. De klant moet voor het corrigeren van de borstwervels een arm van voor naar achteren zwaaien, en voor de lendenwervels met het been van voor naar achteren zwaaien. In de meest ideale positie ziet de ruggenwervel er als een parelketting uit.

De Dornmethode is ook goed voor zenuwen en organen. De sturing van de organen gaat vanuit de hersenen via het ruggenmergkanaal naar de plaatsen waar de zenuwen uit de wervelkolom naar de desbetreffende organen lopen. Als de wervels niet goed staan komen deze verbindingen ook onder druk te staan. Dus ook fysieke klachten waarvan je niet direct de link legt dat het vanuit de rug komt kunnen door de behandeling verminderen.

Dornmethode combineren met een Breussmassage of voetreflexPlus behandeling

Bij hevige wervelkolomklachten, enorme pijn of verkrampte spieren is een Breusmassage een goede voorbereiding op een Dornbehandeling.

De Breussmassage kan ook heel goed na een Dornbehandeling worden gegeven om de wervelkolom nog meer te strekken en de spieren rondom de wervelkolom te ontspannen.

Een VoetreflexPlus behandeling is een heel effectieve methode om te combineren met een Dornbehandeling.

Veel voorkomende reacties na een Dornbehandeling

  • Moeheid en/of enorm actief gevoel
  • Hoofdpijn, maar ook kan hoofdpijn tijdens de behandeling acuut verdwijnen
  • Ontlasting of urine kan van kleur, geur veranderen door de afvalstoffen
  • Onrustig of juist beter slapen
  • Beurs gevoel
  • Spierpijn omdat het lichaam anders staat
  • Meer met beide benen op de grond staan. De energie stroomt beter.

 

Redenen om niet te behandelen

  • Personen die niet kunnen staan zijn moeilijk te behandelen. Men moet namelijk met de armen en benen kunnen zwaaien. In dit geval kan een Breussmassage uitkomst bieden.
  • Direct na een ongeluk omdat er vaak nog niet bekend is of er iets gebroken is. Na 6 tot 8 weken na het ongeval kan gestart worden met behandelen.
  • Bij kankerpatiënten die uitzaaiingen in de botten hebben.
  • Bij acute ontstekingen waarbij koorts aanwezig is. Ook bij ontstekingen in de gewrichten waarbij warmte in het gewricht aanwezig is. Als het gewricht niet warm voelt kan er gewoon behandeld worden.
  • Bij een acute hernia. Bij een chronische hernia heeft men vaak veel baat bij een behandeling.
  • Bij langdurig Cortison gebruik is voorzichtigheid geboden dit omdat er een verhoogd risico bestaat op botbreuken.
  • Bij acute migraine. Preventief kan er heel goed behandeld worden.

 

Adviezen rondom een behandeling

  • Na een behandeling is het aan te raden om 2 tot 3 dagen overmatige inspanning te vermijden.
  • In de uren en dagen na de behandeling is het goed om extra water te drinken. Dit is belangrijk om de afvalstoffen die tijdens de Dornbehandeling vrijkomen af te voeren.

Dornmethode is een veilige manier van behandelen. Het is echter geen vervanging van medicatie of arts.